Αρχική Ξενώνας Διαμονή Τοποθεσία Υπηρεσίες Φωτογραφίες Κρατήσεις

Τοποθεσία και δρατηριότητες

Το χωρίο Παναγίτσα βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του όρους Βόρρας και εμφανίζει έντονο σε κάθε σημείο της το στοιχείο της παράδοσης. Σε αυτό το μέρος η φύση φέρθηκε μεγαλόψυχα και το προίκισε με απαράμιλλη ομορφιά.

Υπάρχουν αμέτρητες τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεπτείτε και φυσικά πρώτο και καλύτερο το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν, το οποίο και αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για χιλίαδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται και η λίμνη Βεγορίτιδα, από τις μοναδικές στο είδος της, μιας και στο κέντρο της υπάρχει ενα μικρό νησάκι. Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν περισσότερο την περιοχή, μπορείτε να επισκεπτείτε το Νυμφαίο, τα ξακουστά ιαματικά λουτρά του Πόζαρ, να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στους καταρράκτες της Έδεσσας ή να περιηγηθείτε στον υγροβιότοπο του Άγρα.

Κατά την βόλτα σας στην Παναγίτσα δέν θα πρέπει να παραλείψετε την επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του χωριού, όπου μπορείτε να δείτε κειμήλια από τον Πόντο, καθώς και παλία βιβλία ιστορικής αξίας, που κρατάνε αναλλοίωτο τον χρόνο μέσα τους. Επιτακτική είναι και η επίσκεψη στην εκκλησία, για να θαυμάσετε εικόνες ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε τις τεχνητές λίμνες της Παναγίτσας, το αναψυκτήριο που αποτελεί μοναδικό χώρο δασικής αναψυχής καθώς και την αερολέσχη όπου διεξάγονται πτήσεις ανεμοπτέρων και αλεξιπτότων πλαγιάς (παραπέντε).
Ζητήστε να μάθετε περισσότερα για τα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής καθώς και για τις ετήσιες,τοπικές εμποροπανήγυρεις που διεξάγονται κάθε 15 Αυγούστου, του Αγίου Γιώργη και του Προφήτη Ηλία.
Παραδοσιακός Ξενώνας "Ναούμα"
Παναγίτσα, Πέλλας
Τ.Κ.: 58002
Τηλ. και Fax: 23810-34325
Κινητό: 6974536206 / 6934268879
e-mail: info@naouma.gr
Ενδεικτικές Χιλιομετρικές αποστάσεις:
25 χλμ. από το Χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν.
7 χλμ. από τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο.
38 χλμ. από τα λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ).
26 χλμ. από την Έδεσσα.
22 χλμ. από τον Άγρα.
8 χλμ. από την λίμνη Βεγορίτιδα.
40 χλμ. από το Νυμφαίο.
Ελληνική Δημοκρατία
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το περιφεριακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμέιο Προσανατολισμoύ και Εγγύησεων - Τμήμα προσανατολισμού.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Copyright © 2008 | Naouma.gr Web Design by